About

Bemutatkozás

dr. Yu Funian professzor elnyerte a “Világhirü Kinai Orvos” cimet.

A világhirü kinai orvosok továbbadják a tudást, a hagyomány alapjaira épitkezve újat tesznek az asztalra.

A magyarországi Yu Funian professzor elnyerte a “Világhirü Kinai Orvos” cimet.

2014 október elején Oroszországban, Szentpéterváron örömteli hirek röppentek föl. Az egész világ kinai orvos társadalma által figyelemmel kisért 11. HKO tudományos világtalálkozón a Kinai Orvoslás Világszövetsége 3 kiemelkedő orvosi tehetségnek odaitélte a “Világhirü Kinai Orvos” cimet, köztük a mindössze 59 éves Yu Funian professzor, aki ezenkivül még a következő cimeket tudhatja magáénak: a Hagyományos Kinai Orvoslás Magyarországi Egyesületének elnöke, a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztérium Alternativ Gyógyászat végrehajtó bizottságának tagja, a Heilongjiang-i Orvosi Egyetem magyarországi kirendeltségének tanszékvezetője, valamint kutatásvezetőként is tevékenykedik.

A volt egészségügyi miniszterhelyettes, a Nemzeti Kinai Orvoslás Hivatal vezetője, A Kinai Orvoslás Világszövetségének elnöke, She Jing professzor és az elnökhelyettes, valamint főtitkári funkciót is betöltő Li Zhenji saját kezüleg nyújtják át a kitüntetést Ma Boying, Zhu Miansheng és Yu Funian professzoroknak, majd a vállukra helyezik a vörös szalagot.

A három Világhirü Kinai Orvos (elsö sor, balról jobbra haladva: Ma Boying, Zhu Miansheng, Yu Funian) és tanitványaik közös csoportképe

A magyarországi kinai orvos Yang Yunong lerója tiszteletét mentora, Yu Funian professzor elött

A mester és tanitvány közös képe

Vele együtt a kitüntetést még ketten átvehették: az Angol Királyi Barackliget Orvosi Intézetének akademikusa, az Angol HKO Kutatóintézetének vezetője, a Hagyományos Kinai Orvoslás Angliai Egyesületének elnöke, az idén 71. életévét betöltött Ma Boying professzor és a francia Da Vinci Orvosi Intézet Kinai Orvoslás tagozatának oktatásért felelös igazgatója, a francia Gyógy- és Élelmiszer Minőségellenőrzés külön megbizott kinai orvosi szakembere, a párizsi Szervóra Alapú Akupunktúra irányzat létrehozója, az idén 66 éves Zhu Miansheng professzor.

A Kinai Orvoslás Világszövetsége nemzetközi szinten felmérést végzett, majd az ajánlásokat figyelembe véve, alapos vizsgálat eredményeképp osztotta ki a “Világhirü Kinai Orvos” cimet a jelen személyeknek, a történelemben elsöként került sor a cim kiosztására. Eme lépés felettébb nagy jelentőséggel bir nemzetközi szinten a kinai orvoslás ügyének elömozditása, a kinai orvoslás elismertségének tudományos körökben való növelése, a hagyományos kinai orvosi kultúra továbbörökitése és a kinai orvosképzés gyorsitása szempontjából.

Forrás: WSD kínai hírlap http://www.wsd.hu/xylxw/2014/10-31/9890.shtml

 

 

Founding Members

Meet Core Team Behind Us

Marketing Head

Maria Shimfera

Content Head

Isika Rostova

Project Manager

Maya Zukostia

Scroll to top