Masszázs

Kínában több ezer éve használnak masszázst betegségek gyógyítására. Hagyománya ugyanakkora, mint az akupunktúráé. Alkalmazásainak lehetősége nagyon széleskörű, rendkívül hatékony és biztonságos, eszközigénye igen szerény.

A hagyományos kínai masszázs nemcsak az izmokat hanem a meridiánok menti akupresszúrás pontokat is ingerli.A meridiánok csatornaként kötik össze a belső szerveket a test külső szöveteivel, szerveivel, az egész szervezetet egységes egészbe kötik: a belső szerveket, végtagokat, bőrt, izmokat, inakat és csontokat.Ha a meridiánokban jó a keringés a szervezet saját maga képes gyógyulni, a szervi funkciók helyreállnak. Viszont a rossz keringés, a pangás százféle baj oka lehet.

A hagyományos kínai masszőr eszköztára nagyon változatos technikákat alkalmaz: elsősorban ujjnyomással, dagasztással és dörzsöléssel ingerli a test megfelelő akupresszúrás pontjait, hogy a keringést helyreállítva biztosítsa az egész szevezet harmónikus működését. Mivel az akupresszúrás pontok ingerlésével képes a szervezet működésére árnyaltan hatni, a hagyományos kínai masszázs célzottan alkalmazható sokféle szervi funkciózavarból fakadó panaszra.

A távol keleten legnagyobb becsben a látásukban korlátozott masszőröket tartják. Tapintásuk, kéztechnikájuk a legkifinomultabb; sokféle apró eltérést képesek észlelni az emberi testen. Ők tudják figyelmüket és erejüket legjobban a masszázsra összpontosítani.

A hagyományos kínai masszázs a következő betegségek gyógyításában nagyon hatékonynak bizonyult:
Fájdalmas betegségek (mint a reuma), fejfájás, derékfájás, izomfájdalmak, gerincfájás, nyakfájás, gerincsérv, emésztési zavarok, nőgyógyászati betegségek, mindenféle fáradtság, idegrendszeri zavarok, stressz, stb.