Cikkek rólunk

2015-01-05 Kínai Nemzetközi Rádió – Ötödik lecke: Az ízületi gyulladás

Az ízületi gyulladás az ízületeket, illetve az ízületek környékét érintő gyulladásos betegség. Több mint 10 féle van belőle; ez a leggyakrabban előforduló ízületi betegség. Egy felmérés adatai szerint a világon 355 millióan szenvednek ízületi gyulladásban. A 65 évesnél idősebb emberek 68%-át érinti és Magyarországon is sok ízületi gyulladásos beteg található.

2014-04-22 Kínai Nemzetközi Rádió – Első lecke: Bevezetés a hagyományos kínai orvoslásba

Mi a hagyományos kínai orvoslás? A hagyományos kínai orvoslás egy Kínában kialakult gyógyászati rendszer, amely az ősi kínai Han nemzetiség orvosi gyakorlatára épül, és több ezer éves múltra tekint vissza. A hagyományos kínai orvoslás különbözik a nyugati gyógyítástól.

2014.10.31. Európai hírportál

2014 október elején Oroszországban, Szentpéterváron örömteli hirek röppentek föl. Az egész világ kinai orvos társadalma által figyelemmel kisért 11. HKO tudományos világtalálkozón a Kinai Orvoslás Világszövetsége 3 kiemelkedő orvosi tehetségnek odaitélte a “Világhirü Kinai Orvos” cimet, köztük a mindössze 59 éves Yu Funian professzor, aki ezenkivül még a következő cimeket tudhatja magáénak…

2014.01.17. Bors online – Daganatos betegség ellen is hatékony a Moxa  

“Az utóbbi években a nyugati orvoslás egyre többször fordul a hagyományos népi gyógyászat felé. Rájöttek, hogy az évezredekkel ezelőtt szerzett tudást nem érdemes elfelejteni, hanem hatékonyan be kell építeni a modern gyógyászatba. Ilyen a moxibuszciós eljárás is.”

2013.02.03. Bors online – Andy Vajna ajándékától betegedett le Timi

“Csak a közelmúltban derült ki, hogy szinte mindenre allergiás Vajna Tímea. A férjétől kapott macskák szőrére hevesen reagált a szervezete, de egy kínainak köszönhetően megszabadult a kellemetlenségtől.”